Pisanja

Frnikole za Bralno značko za odrasle

🥰 Me zelo veseli, da knjiga Kotaleče se frnikole še vedno navdušuje. Tole je delček zapisa Liljane Klemenčič, višje knjižničarske referentke in pravljičarke, vodje Mladinskega oddelka iz Knjižnica Ivana Potrča Ptuj:
“… Ena takih imenitnic s kratkimi zgodbami je skoraj noviteta Vanje Tajnšek Kotaleče se frnikole, ki sem jo pred časom postavila med ostalo množico knjig na nočno omarico. Pa me je vedno premamila kakšna druga knjiga s kupa, ki ima temelje ob postelji na levi in desni ter se nadaljuje na že omenjeni obposteljni kos pohištva. Nekega večera pa, ko sem želela samo na par listov vreči oči, tako iz navade, no, razvade, priznam, sem vzela v roki Kotaleče se frnikole. Tudi zaradi mehkih platnic, lahkotnega držanja v postelji, pa tudi, ker so kratke zgodbe letošnja tema (bralna značka za odrasle), pa ker je avtorica izvirna, domača. V knjigi je 32 zgodb, torej so zares kratke, prva ima naslov Jebi se, Švab, pa še klicaj je zraven. Le kakšna zgodba bo to? Ej, cenjeno bralstvo, kako sem bila po prvi zgodbi presenečena!”
Si bom dovolila njen, kar dolgi zapis objavljati po delčkih – verjamem, da mi ne bo zamerila. Hkrati se ji zahvaljujem – tako mnenje res dobro dene ❤ ❤ ❤

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja