alt
Pisanja

Intervju

Dogovorjeni sva bili za intervju, ob 10.00, pred Diamantom v BTCju. Kar se točnosti tiče sem pravi težak – če se le da, pridem na kraj vsaj 10 minut pred rokom in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Razmišljam – jo bom sploh spoznala – videla sem jo le na tiskovni konferenci, ko je prišla s priznanim novinarjem Tonijem Perićom, a sem si zapomnila le-to, da je simpatično suhceno bitje. Pa saj me bo vendar spoznala ona.

Tri minute pred deseto prihiti v oblaku energije in mi krepko stisne roko – hvala bogu, res ne maram ljudi, ki ti ponudijo ohlapno dlan.

Saj nisem pozna, a ne?

Ne, tri minute še manjka – hvala bogu drugič, res ne maram ljudi, ki zamujajo.

Predlaga tikanje in jaz sem takoj za.

A, so to tvoji lasje?

???? Kako to misliš, če so moji? Seveda so moji.

Nimaš barvanih, a ne?

Uide mi smeh, saj sem točno to opazila tudi na njej – dolg čop, naravno rjavih las – eh, ženske pač.

In sva začeli. Intervju s » staro mačko« je gladko stekel in skoraj nevede sva prišli na privat teme in na trenutke sem se vprašala, če morda nisem jaz tista, ki dela intervju z njo. Strašno zanimivo bitje in imeli sva toliko podobnosti, da je bilo že malce hecno.

Vmes se za kratek hip pojavi moj profesionalni dvom v pristnost, ki se je izoblikoval skozi leta poslušanja življenjskih zgodb.

Ne, ni dvoma!

Rahel koroški naglas, v simpatični melodiji smeha, obilica informacij, podatkov, ki se me prav gotovo ne tičejo, a sem vesela, da jih je delila z mano. In kopica podatkov o meni, ki jih s prva prav gotovo nisem imela namena deliti z njo.

Ja, očitno obvlada.

Tudi, če intervju ne bo nikoli objavljen, je bilo vredno se zapeljati v Ljubljano na kavo in poklepetati z njo, Ingrid Mager.

alt

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.