Fotografije

Fotostorming NOVOLETNA VOŠČILNICA, VZORCI IN TEKSTURE

Pozdravljeni,

tokratna tema je kakopak NOVOLETNA VOŠČILNICA. Moram reči, da mi je tema všeč, grem pa stavit, da vas je nekaj zavilo z očmi.
Ampak zakaj ne bi sprejeli tudi tega izziva in poiskali tiste čisto prave voščilniške motive – od tistih najbolj pocukranih do čisto abstraktnih. Sedajle pa se je marsikdo udaril po čelu – joj, pa ravno v prejšnji temi sem poslal eno točno tako – ne, ne, ne velja pošiljati fotk iz prejšnjih FS!
Jaz bi zadevo torej malce »zakomplicirala« in hotela videt poleg motiva tudi besedilo. Mislim, da bi bilo potrebno kar nekaj borbe s samim sabo, ko bi delali fotke in tisto idealno kompozicijo prestavljali malce bolj v levo. Desno. Ne! Levo… no, ja, mogoče bi pa tudi na desni pasalo…
V teh dneh motivov in VZORCEV ne manjka. Odjuga nam je sicer pobrala sneg in ob jutrih ni niti prekrasnega ivja niti lepe megle, je pa čedalje več okrašenih smrečic, lepo aranžiranih izložb, otroških »Pravljičnih dežel«, pa tudi Božiček in Dedek Mraz še prideta na okoli… Če pa boste med sprehodom imeli v rokah fotoaparat boste zagotovo videli še mnogo več motivov, kot sicer. Marsikaj se bo dogajalo v teh dneh, a ne vem če bo primerno za na novoletno voščilnico – razen če jo boste poslali na Šubičevo 4, pp 636 😉 Ja, nekateri vzorci se čisto preveč ponavljajo in so ustvarili dobro uveljavljeno strukturo s precej prepoznavno TEKSTURO.
Ivek je vprašal neizbežno in logično vprašanje – dve temi ali lahko izberem katera mi je bolj všeč? Morda pa sprejmemo izziv in ju združimo – veriga svetlobnih lučk je lahko krasen vzorec, ognjemet je itak ves nor od barv, oblik in svetlobe, ko prerežemo orehovo potico ponudi okusen vzorec in dišečo teksturo in mehurčki v kozarcu penine si tako lepo sledijo – če jih le dovolj dolgo opazujemo. Vse to so (lahko) motivi za novoletno voščilnico. Lahko pa poiščete seveda čisto svoje, samo vaše – le zakaj ne bi izbrali letos voščilnico z aktom, ki ima na glavi Božičkovo kapo, ali črno belo steno arhitekturnega biroja h katerega steni je nekdo prislonil kolo z velikim rdečim zavojem na »paket-tregerju«, ali pa morda motiv domorodca iz Mehike, ki si pod ogromnim grmom Božične zvezde zvija joint – nenazadnje, priljubljena Božična zvezda izhaja od tam, saj so jo gojili že Azteki. Veste, novo leto se ne bo zgodilo le pri nas 😉

Kakorkoli že, dragi moji – Naj bo naslednje leto najlepše do sedaj!

Vanja, 18.12.2012

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.