Fotografije

Fotostorming MANJ JE VEČ

Pozdravljeni,

manj je več – ja, pa ja de – za mano so tri noči s po štirimi urami spanja – vam povem, da bi več, veeeeeč!
Nedavno tega sem na TV odkrila program 24kitchen – super. A, ko sem gledala Jemieja Oliverja, kaj vse je natlačil v ubogo ribo in koliko enih začimb in zelišč je natrosil, nastrgal in natrgal še v lonec, mi je res padla na misel tale Larina – manj je več. Riba rabi sol in morda malo božanja z rožmarinovo vejico in to je to. Pustimo ji okus, saj zaradi njega jo jemo, al’ kako.
Zadnjič sva se z Davidom srečala na veselici – mimogrede, pojdite kdaj na žur kjer igrajo Modrijani – noro, noro, pa sploh ni važno katero zvrst glasbe poslušate. Kaj sem hotela povedat? Aja, tam je bilo nemogoče zgrešiti mlajšo damo, ki bi vam bila odličen primer za tole našo temo. Dolgi pobeljeni, scufani lasje, črn narastek, kila pudra, roza šminka, ogromni uhani, rdeča pritisnjena tunika je odkrivala vse prelesti znamke Michelin, obvezne legice in visoke petke, na rokah pa je poplesavala druščina neuskaljenih zapestnic. Sem zlobna – ma, ne – samo želim vam povedati, kaj NE smete fotkati. Je pa res, da so njo vsi opazili. No, saj mene najbrž tudi, še posebej takrat, ko mi je varnostnik zatežil, da ne smem plesati na mizi – e, j*** ga, če pa zaradi dežja ni bilo prostora na plesišču.
Manj je res velikokrat več, a se mi zdi, da lahko človeka kaj hitro potegne preko meje v dolgočasnost in nezanimivost. Če pa ostanemo ravno tam, na tisti pravi meji, lahko govorimo o diskretnosti, eleganci, okusu. Torej bo moč najti motive pri ljudeh, v naravi, arhitekturi… Seveda pa je vse odvisno od tega, kaj želimo doseči. Manj ne bo več, če bomo na belo steno obesili prazno belo platno. Bo pa to postalo že z samo eno malo rdečo črto. Takoj bo zadeva postala zanimiva in vsi vas bodo spraševali kaj to je. Saj ni treba povedati po resnici, da ste odganjali muho in ste po nesreči potegnili z nohtom po platnu 😉
Uživajte v iskanju motivov, a pazite, da ne bo manj izpadlo še manj. Samo manj, je skoraj nič! Mi pa želimo več.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.