Fotografije

Fotostorming SKUPAJ

Sedim za računalnikom in čakam, da se moj vrne s službene poti in bova končno skupaj. Lepo je biti skupaj.
Se pa človek vpraša ali je sploh potrebno biti fizično skupaj s kom…. ali s čim. S kom prav gotovo ne.  Z nekom, ki ga poznamo ali smo ga poznali vrsto let, ne potrebujemo biti dejansko skupaj, da imamo občutek njegove bližine. Spomini so tisto kar šteje! Besede nam odzvanjajo v ušesih, še vedno slišimo njihov smeh, svarila, pa čeprav sploh nismo več skupaj.
Tik preden sem se odpeljala v SVIT, mi je go. Maček – sošolec s paralelke prinesel fotografije z obletnice valete. Vsi razredi generacije smo skupaj praznovali 30. obletnico! Lepo se je bilo zopet srečati, skupaj kakšno zapeti, zaplesati, skupaj nazdraviti in se nasmejati starim prigodam. Obuditi spomine kdo je s kom bil skupaj in kdo že dolgo ni več skupaj s kom.
Skupaj  je torej ena taka zanimiva beseda, ki te lahko spravi v dobro voljo ali pa ravno obratno. Precej zoprno je delati skupaj s kolegico, ki ji je všeč tebi najbolj zoprn parfum kar jih je najti pod svobodnim soncem, naprimer. Oh, pred leti sem bila nekaj časa  v pisarni skupaj z dvema strastnima kadilkama – za crknat! ( Malo po tistem, ko mi je poknil film, so sprejeli zakon, da se v zaprtih prostorih ne sme več kadit 😉
Je pa seveda zgodba čisto drugačna, ko nanese beseda na tiste prijetnejše reči. Ko razžvrkljaš skupaj dve jajci, malo šunke in kock sira in vse skupaj uliješ v vročo ponev, nastane čudovita omleta, ki jo, če se je lepo obnašal, pozajtrkuješ  skupaj s svojim, kar v postelji. Sedaj si to lahko privoščima, ker so že zdavnaj minili časi, ko so otroci pritekli zjutraj v posteljo in smo skupaj začeli nov dan. Pa praznovati je tudi lepo skupaj. Priznam, tu včasih (le) spomini ne pomagajo. Se igrati, poditi za žogo ali le skupaj navijati. Pa kako lepo je skupaj nabirati jagode. Kje so časi, ko sem skupaj z mulci z vasi rabutala češnje?
Tema skupaj vam ne bi smela delati težav, je le malce drugačna od tistih, ki smo jih že imeli – pari, tri, množica…
Ni vrag, da ne bi nekaj skupaj spravili.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.