Fotografije

Iščemo probleme tam kjer jih ni

Pravkar sem prebrala nekaj let star članek z naslovom Pogumno dekle, ki je bil objavljen v Vestniku 14. aprila 2005. Dekle, ženska – lepa, posebna, s krokodilčki v očeh, kljub trnovi poti življenja. Poleg izredno zanimive življenjske zgodbe, ko jo je pot zanesla v različne službe, celo na različne celine,  mi je še posebej padel v oči stavek s katerim se še kako strinjam:

Naša mentaliteta človeka je iskanje problemov tam, kjer jih ni.

Ravno včeraj se je moj razjezil ob branju 24ur: Zdaj se pa spet pol politike in novinarske srenje ukvarja z drvarnico ki je na črno postavljena, namesto, da bi že končno začeli reševat državo.
Se nekako povezuje, a ne?
Bomo sploh kdaj premagali to željo po pametovanju ob nepomembnih rečeh in iz njih delali slona, predvsem pa izgubljali energijo in dragocen čas?! Včasih čisto resno analiziram kdo se ukvarja s takimi rečmi, kakšni ljudje.
Pametni – mislim, da ne, saj tisti znajo preseči takšne nepomembnosti in zamahniti z roko, saj se ukvarjajo z resnimi rečmi.
Takšni, ki imajo preveč časa – hja, to bi verjetno že bilo bližje, saj tisti, ki morajo opravljati resno delo, pač nimajo časa za malenkosti.
Razgledani – ah, kje pa. Takšni so preveč diplomatski in … pač razgledani.
Pokvarjeni – mogoče, takšni imajo čisto poseben senzor za zaznavanje problemčkov ljudi in jim z nasmeškom zabiti žebelj v koleno.
Željni senzacij – naj jim bo, če živijo od tega, pa še tu bi morali spoštovati nek etični kodeks. Morda pa ga v firmi sploh nimajo.

Eh, etični kodeks imaš v duši, ne pa na polici!

Če se vrnem nazaj na prvo misel in tisto nasmejano dekle. Sem jo šla poiskat na Google, da vidim kaj počne danes:  http://www.kozmetika-lea.si/ 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.