Fotografije

Južna Moravska 1. del

Čeprav me je obisk te tako zaželene pokrajine stal zdravja, mi ni žal. Niti slučajno, čeprav je bilo vstajanje z vročino ob 5:15 mučenje svoje vrste, ki ga je malce lajšalo le naravnost neverjetno petje ptic. Jutra so pač že zelo zgodaj. Vzhod sonca je potrebno dočakati že na polju, s stativom in fotoaparatom, pripravljenim za začetek fotoseanse. Kljub temu, da človek med jutrom in večerom, ko ob devetih pade koma v posteljo, preživi v čudoviti naravi, pa bi vseeno naslednjič raje bila zdrava.

Polja se raztezajo čez hribovja in griče in so prepredena s traktorskimi sledmi, ki pletejo čipko. Pomlad letos malce zamuja, zato so sledi še vidne, a na žalost to hkrati pomeni, da češnje in breskve še ne cvetijo. Srne se parijo in norijo po njivah, rečni galebi se borijo z vetrom, fazani se nič kaj bojazljivo ne umikajo s poti. Zaradi razsežnosti planjav sem se odločila za panoramski format fotografij. 

Organizacija Digitalne kamere je bila brezhibna, časa za fotopostanke toliko, kot si jih človek želi, družba krasna, hrana super, pivo itak … 

 

 

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja