IMG 5742mm
Fotografije

Moja nova najljubša

Nekaj dni nazaj sva sedla na motor in odbrzela proti Ljubljani. Opravek je bil preč v desetih minutah in redosledje enosmernih ulic naju je pripeljalo ob Ljubljanico, v staro Ljubljano. Prednost vožnje z motorjem je tudi ta, da ni problema za parkirno mesto.
Spustima se po stopnicah Makalonce in na platoju, dobesedno nad Ljubljanico, naročiva pijačo. Natakar mi prinese ledeno hladno Cockto in kozarec poln ledenih kock – halo, ni še poletje! Vržem jih v vodo, ki teče, kako pripravno, le kakšnih 50 centimetrov nižje pod mano. Prebiram zgodbo F. S. Finžgarja o Makalonci, gledam ladjico, ki pripluje izpod tromostovja – mmmm … če ne bi iz zvočnika kričalo I’m big in Japan, big in Japaaaaaaaan, big in.. Natakarja nedolžno povprašam, če se je že kdo pritožil nad preglasno glasbo in na moje presenečenje je takoj zaštekal namig. Na tako prijetnem kraju želim slišati le žuborenje vode in kakšen čivk vrabcev, ne pa dretje iz zvočnika.
IMG 5742mm
Sprehod po uličicah stare Ljubljane me vedno razveseli – male trgovince, antikvariati, mizice za posedanje in kavo … Naenkrat zagledam ful cart izložbo in v njej lonček, ki ga enostavno moram imeti. No, dobrih 16 evrov za lonček niti ni tako malo, pa moj reče:
Ti ga kupim za 8. marec.
??
Ali pa za kaj drugega, sigurno sem ti še za kaj dolžan.
:-))))
Moj je že navajen, da imam včasih – velikokrat, prav posebne želje, željice in da me otroško osrečijo drobne reči, ki so nekomu drugemu malodane brezvezne.

Vstopiva v oblak prijetnih dišav po čajnih mešanicah in pogled mi bega z enega lončka na drugega, čajnik na prvi polici je lepši od tistega na drugi. Izberem si nežno romantično skodelico – pogledam proti svetlobi – ja, skozi fini porcelan se vidi. Angleški porcelan po kitajski recepturi. Neskončno fin, lahek in krhek lonček s prijetno poslikavo v akvarel tehniki, me je najbolj pritegnil. Poslikana je notranjost, ročaj in celo zunanje dno. Tule si lahko pogledate, kako poteka proizvodnja DUNOON Fine Bone China
Jutranjo kavo ali čaj morate piti iz skodelice, na katero pogled, vas spravi v dobro voljo že navsezgodaj. Resnično. Za jutranji obred imam drugo skodelico, kot za naprimer popoldansko kavo. Si predstavljate kakšen dan je pred vami, če ga boste začeli s čajem v črni ali kavo v sivi skodelici? Bljak.
IMG 5790mm
 

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.