Fotografije

Prava mala panika

V službi se potiho dogaja prava mala panika zaradi "pod ekstra nujno in čez noč" poskrbeti za pobiranje dodatnih trošarin. Sladkor v pijačah je res hudič.

Se spomnim časov, ko si je moj zraven kave ponavadi naročil še CocaColo. V kavo si je stresel le slabo polovičko vrečice sladkorja, potem pa nekega dne vzel v roke flaško mehurčkaste pijače in zgrožen prebral, da je v njej sedem vrečic ta istega sladkorja. 

Res je v teh pijačah too much cukra, zato jih tudi propagirajo piti jih ledeno hladne – ste naredili kdaj požirek tople CocaCole – ustnice se ti zlepijo od sladkobe. Pa vendar – sprašujem se, če je res pravi čas za tale vladni poseg. Je že res, da je spiti pikso cole in s tem popiti tudi pravcati kupček sladkorja, pis-of-kejk , ampak, če le malo pogledate naokoli – vsak ta drugi mulc ima v roki plastenko VODE, če ne že naravnega smutija. Saj te pocukrane pijače sploh niso več "in". Je pa še nekaj  – mularija ima v eni roki plastenko z vodo, v drugi pa cigaret. A ne bi raje tobačnim izdelkom dvignili trošarine? A, da ne? Se bojijo, da bo preveč padla poraba in bodo nažagali vejo na kateri sedijo? Pa naj omenim še relacijo Slovenci – alkoholizem. Kaj je s trošarino na vino? Tudi ne? Treba je zaščititi domačega kmeta, kar do neke mere seveda razumem, želim le povedati, da je ta "pocukrana prioriteta" za lase privlečena. In upam, da si kdo ne domišlja, da vlado skrbi za vaše otroke. Gre za polnjenje vreče in čisto nič drugega. Samo čakam kdaj si bodo prišli gor, da je sladkor tudi v mamini potici.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.