Fotografije

Preplačana grotesknost

Včeraj sem slišala za primer, ko je delavec imel problem, ker ga je njegova pisarniška kolegica zašpecala predpostavljenim. Nihče ne mara špecarjev, a priznam, da so primeri, ko je treba poseči tudi po tem "orodju". Če nekdo krade firmi, če nadleguje sodelavke, če jemlje podkupnino, če krši zakon … potem je "špecanje" povsem na mestu. Ampak, glej ga zlomka. Ta špeckahla je sodelavca zatožila, da je v pisarni pojedel jabolko. Jap. Prav ste prebrali. Nesramnež si je dovolil pojesti jabolko. Med delovnim časom! In to v pisarni v kateri itak cel dan sedi sam oz. s to špeckahlo. Bilo bi smešno, če ne bi bilo groteskno. Pa to še ni vse. Sledilo je celo žuganje predpostavljenega, da je v pisarni strogo prepovedano jesti in piti. Ne, ne – ne govorim o Pentagonu. Ta pisarniški delavec tudi ni vrhunski doktor v najbolj sterilnem laboratoriju 10 nadstropij pod zemljo nekje v Tunguski. Niti ni okužen z ebolo ali vsaj AIDSom. Moram vam zaupati, da tudi ni astronavt na orbitalni postaji, kjer smeti predstavljajo konkreten problem. In naj vas razočaram – ni tajnik severnokorejskega predsednika Kim Džong Una. Je navaden pisarniški moljček. V Sloveniji. Leta 2015.

Naj vam nekaj povem.

Prvič – ne maram jabolk, ker mi je ta sadež u iber precenjen.
Drugič – ne poznam osebno te špeckahle zato ne morem imeti proti njej nič osebnega.
Tretjič – moram priznati, da vem kaj ta pisarniški "moljček" dela.
Četrtič – a se vam ne zdi, da je ta ljuba država tako v k****, da bi se morali ukvarjati s čim pomembnejšim?
Petič – ker je moljček pojedel jabolko je naredil nekaj za svoje zdravje, vsekakor pa mnogo več, kot tisti moljček, ki gre v službi na tri čike.
Šestič – ogrizek v košu je problem čistilke, ne pa tistega, ki mu davkoplačevalci plačujemo cca 40 plačnih razredov več kot čistilki!

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja