imagesCANY5XDG
Fotografije

Si upate v Google vpisati: galgos dogs

 

Že nekaj let zbiram pogum posvojiti hrta. Vsake toliko časa brskam po netu in tokrat sem naletela na res prekrasno urejene strani Hrtji svet ki so polne informacij o teh ubogih revčkih. Usoda “odsluženih” angleških in španskih hrtov je kruta do nepojmljivosti. Nepojmljivosti človeške hudobije!!

Si upate v Google slike vpisati besedi Galgos dogs?

Španci so pravi prasci kar se tiče krutosti. Naj mi pujsi, te inteligentne živali, oprostijo. Ubiti svojega psa zato, ker se ti ga ne da hraniti čez zimo, ker ne ustreza tvojim normam, ker se je poškodoval, ker ni več dovolj hiter, ker … je res bedast izgovor. Še bolj kruti pa so načini usmrtitev. Obešeni visijo po gozdovih, prestreljeni na odpadih, shirani do smrti… Pa kaj je narobe s temi osebki, ki imajo osebno izkaznico, ki si je ne zaslužijo?!!! Spomnite se na te zgodbe, ko boste zbirali kraj svojega letnega oddiha!
imagesCANY5XDG

Lepljenka 2

morje2007 063mm
IMG 3369mm

Tale na zadnji sliki je sicer ruski hrt ali borzoj. Vsi pa so si precej podobni. Graciozni, umirjeni in neznansko hitri, ko je treba. Ta njihova sposobnost pa jih zaradi človeške pokvarjenosti in pehanja za denarjem največkrat stane življenja.

Imate prostor za eno tako ubogo dušo? Na strani Hrtji svet dobite prav vse informacije. O izkušnjah dosedanjih posvojiteljev pa si preberite na njihovem forumu  Hrtji svet Forum. Preobrazbe so neverjetne.

 NAJBOLJŠA POMOČ JE POSVOJITEV

 

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja