Pisanja

Mnenje znane knjižne blogerke o frnikolah

Za tiste, ki nimate IG profila kopiram besedilo znane knjižne blogerke, ki objavlja pod imenom ajda_naklada (@ajda), najdete pa jo tudi na https://linktr.ee/ajdanaklada
“Ko mi je avtorica ponudila v branje svojo zbirko kratkih zgodb, me je pritegnila že sama predstavitev. Povedala mi je, da se zgodbe vrtijo večinoma okrog povsem običajnih tematik, ki jih srečujemo v vsakdanjem življenju, lotijo pa se tudi težjih tem, kot je rak, nezvestoba, smrt, izguba, duševna bolezen in še več.
Zgodbe se berejo zelo lepo in so v resnici kratke, kar pomeni, da imajo največ nekaj strani in na tem kratkem prostoru uspe avtorici zbrati vse sestavine, ki jih dobra zgodba potrebuje. Morda komu takšna forma ne prija, mene osebno pa pri zbirkah kratkih zgodb velikokrat odbije to, da je v knjigi v resnici le nekaj več deset strani dolgih pripovedi. Meni osebno se zdi prava umetnost, da na nekaj straneh ustvariš osebe in dogajanje za katerega je bralcu mar. In avtorici je to zagotovo uspelo.
Mene osebno so se najbolj dotaknile povsem običajne zgodbe. Če smem izpostaviti eno; srce mi je zlomila zgodba, ki je bila inspiracija za naslov zbirke, pa tudi zgodba z naslovom Kvačkanje. Nenazadnje obe govorita o nečemu, kar se lahko zgodi prav vsakemu od nas – o odtujitvi od drage osebe, do česar nas pripeljejo življenjske okoliščine in dejstvo, da se včasih pač razvije vsak v svojo smer. Ravno te, najbolj vsakodnevne zgodbe so napisane izredno rahločutnost, prav nič narejeno in pretirano in morda ravno zato toliko bolj zadenejo v srce.
Vsekakor priporočam zbirko vsem, predvsem tistim, katerim pomanjkanje časa ali pa preprosto bralni mrk, ne dovoljuje branja daljših zgodb. Tole vas bo pobožalo po duši.
Hvala @tajnsek in @zalozba.primus”
Hvaležna, da so se jo zgodbe tako dotaknile 🙂

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja