Fotografije

Fotostorming DOLGI ČASI

Pozdravljeni,

tokratna tema našega Fotostorminga je DOLGI ČASI.
Igračkanje z njimi me je prijelo enega lepega dne, ko mi je bilo, priznam, malce dolg čas. Za navadne ljudi so dolgi časi lahko precej zoprna reč, a je relativna, kot praktično vse na tem, in najbrž še na katerem drugem, svetu. Za fotografe pa so dolgi časi prav posebno zanimiv izziv.
V tistih začetkih, ko človek še ne pozna vseh nastavitev ( jih sploh kdaj ?), nam delajo preglavice. Človek nastavi zaslonko, ki jo želi in “butast” aparat mu rukne čas, ki naredi fotko zablurano, da ni podobna ničemur. Pa dober, no, kaj mu ni jasno… Z (različno) dolgim časom, pa spoznamo, da nam je že od vsega začetka ponujal čudovito možnost, katere potenciala še nismo prepoznali. A, tukaj smo na kupu sami stari mački 😉 tako, da ne bo problema.
Kaj pa je dolgi čas – hja, odvisno kaj bomo fotkali? Za ujeti polža v polnem šprintu bo potreben precej drugačen “dolgi čas”, kot takrat ko bomo hoteli ujeti moten curek mošta, ki teče iz preše. Kaj šele, ko bomo želeli ujeti silo hudournika, ki hrumi v dolino ali kakšnega norca na avtocesti, ki misi, da so si darsovci izmislili “delo na cesti”, samo zato, ker vedo, da rad zamuja in mu želijo nagajati.
Dolgi časi so čudoviti, ko želimo poudariti gibanje – nočno vrvenje prometa na ulici, valovanje morja, divji  ples, igro zvezd ali ognjemet – no, tega boste, če jih nimate ravno na zalogo, tako, kot Valentin, težko našli v oktobru, a morda ga najdete komu v očeh. Naj omenim še eno zanimivo kombinacijo – slikanje bliska. Boste rekli – kako, če pa ga je tako težko ujeti, saj je tako strašno hiter – hja, dolgi časi, dragi moji, dolgi časi…
Prav poseben hec pa nastane, ko poleg dolgega časa uporabite še fleš. Poročni fotografi to dobro vedo, zato pričakujem vsaj eno fotko na to temo, tokrat tudi od našega predsednika.

Zdravo, Marko! Kako si kaj 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.