IMG 9911mm
Fotografije

Jesenski Piran

Zadnji vikend sva se verjetno še zadnjič letos vsedla na motor in odbrzela proti morju. Končna destinacija Piran, natančneje Hotel Tartini. Tele ponudbe preko Kolektive so takooo zapeljive, da k’r kaj. Tri dni čiste uživancije.
Najprej sva gruntala kako bova uredila s parkiranjem – saj vesete, da se v Piran ne sme z vozilom, a ne. No, prijazni receptor hotela nama je povedal, da imajo pri njih motoristi poseben tretma. Parkirajo lahko v hotelu. Ja, prav ste slišali – v pokritem hodniku hotela. Cool, a!?
In potem drugo prijetno presenečenje – soba z razgledom na Tartinijev trg. Direktno. Super.  Cel ljubi dan bi lahko stala na oknu in fotkala, ker se je scena pod mano menjavala iz minute v minuto. Moram reči, da me je prijetno presenetil živ-žav, ki je vladal v Piranu. Domačini, ki že navsezgodaj na trgu pijejo kapučin in prebirajo časopise, golobi se diskretno umikajo galebom, malo kasneje pa se jim na ploščadi pridružijo še otroci. Bilo je tudi precej nemških turistov. Italijanskih nič. Zgleda, da se jim res pozna kriza.
Že prvi popoldan se je na trgu dogajalo – SVET na kanalu A je snemal oddajo Mali koraki za velik Cilj. Nuša Lesar je res tako lepa, kot jo vidite na TV. No, tudi Gregor Trebušak je čist OK. Je pa za zaključek presenetila Kazina  – plesati so začeli kar med folkom, ki najprej ni vedel, kaj se dogaja. Ma, je izbadlo zelo atraktivno.
Zjutraj prikorakama v jedilnico in pozdravi naju glasen smeh gospe, ki je urejala mize. Kako lepo, da še srečaš človeka, ki tako uživa v svojem delu in to na vsezgodaj. Obilen zajtrk ob opazovanju jutranjega vrveža na ulici, tebi pa se nikamor ne mudi. Neprecenljivo 😉
Ogled Pirana, solin in še skok v Umag na morsko ploščo. Mmmm. Je pa bilo zanimivo, da so bile tam ulice praktično prazne. Za razliko od Pirana in Portoroža, kjer je bil prijeten vrvež obiskovalcev. Tudi kopalcev je bilo še kar nekaj. Voda je imela menda še celih 22°C
Se mi zdi, da je ob morju jeseni mnogo lepše, kot poleti. Barve so lepše, jutra ravno prav zgodnja, ni gneče in natakarji so bolj prijazni.
IMG 9911mm
IMG 9737mm

IMG 9641mm
IMG 9613mm
IMG 0074mm

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja