Fotografije

Kdo je hčeri podaril diplomo

Sedim v celjskem Citycentru in dobim sms: »V lekarni ima Vichy promocijo. Pojdi si po kak vzorček.« Ker sem bila praktično nekaj metrov stran, res vstopim v lekarno in na mizici desno zagledam kupčke vzorčkov različnih Vichy kremic. Ker ni bilo promotorke si jih nekaj časa ogledujem, čakam, vidim, da se je gospa zraven mene naveličala čakati in si je kar sama postregla. No, jaz raje stopim do delavke za pultom in povprašam, kje je kdo? Stopi za steno in slišim, ko nekoga pokliče. Pride močno naličena gospa v belem plašču in začne se eden bolj zanimivih dialogov v mojem življenju. Moram reči, da mi že ton prvega vprašanja ni bil simpatičen, saj človek od promotorke kozmetike pričakuje prijazno besedo, recimo nekaj v stilu kaj me zanima ali kako mi lahko svetuje, pomaga… Ok, no big deal. Gremo dalje, do naslednjega stavka, ko promotorka vidi kateri vzorček držim v roki in začne se »pranje možganov«, kako je to povsem narobe izbira, da kdo mi je to predlagal, vmes mi na obraz, povsem zraven ustnic, nenadoma in brez opozorila in brez vprašanja, če sme, pritisne neko napravo in me tako šokira, da se sploh nisem mogla pravi čas umaknit, nakar jaz izustim, da hči. 
»Vi imate povsem dehidrirano kožo zdaj bi pa radi dali na obraz še xy kremo!? Da vas bo še bolj zategovalo?!« me malodane nadira. 
'Ja, pismo, kaj pa jaz vem katera je katera, zato pa sem prišla sem in zato si ti tu.' si mislim. In sedaj pride na vrsto tisto neverjetno: 
«Kaj pa je vaša hči?«
»Diplomirana kozmetologinja.« s ponosom povem. 
»Kdo ji je pa podaril diplomo?«
HALOOO. Ona meni reče »Kdo ji je podaril diplomo«!! 
Na tem mestu velja omeniti dejstvo, da je hči bila zlata maturantka (kemija), da je bila med 5% naj študentov v svoji generaciji na kozmetologiji (farmacevtski faks) in da dela magisterij iz industrijske farmacije. 
OK, ženska, pa povej kaj mi še imaš povedat, si mislim, in jo pustim napletat naprej o tem, da je malodane smrtni greh se umivat z navadno vodo, ampak moram obvezno uporabljat micelarno vodico (njihovo, seveda), pa potem za čez dan fluid ali pa vsaj dnevno kremo in za ponoči nočno kremo, pa … 
Počasi sem jo imela dovolj – verjetno so mi možgani začeli ponovno normalno procesirat podatke, saj so mi po njenem »kdo ji je podaril diplomo«, kar malo zatrokirali. Rečem jaz, da bom vzorček, ki ga imam, vseeno vzela, saj takšna majhna količina res ne more narediti ne vem kakšne škode, pa če je še tako neprimerna za mojo kožo. In ona izusti še eno cvetko:
»Lahko povzroči večjo škodo kot si mislite!«
In sedaj se sprašujem ali naj ga uporabim ali vržem v smeti, ker če VICHY promotorka opozorja, da lahko tistih nekaj mililitrov naredi »večjo škodo, kot si mislim«, potem je v njihovih kremah očitno cel hudič, ali najmanj pol njega.
 

2 komentarja

 • admin

  (ker na mojo novo spletno stran komentarji niso bili preneseni, a je škoda, da jih ne bi videli)

  #7 Vanja 15:46 08-02-2017
  8)

  0 #6 Štefan 19:28 06-02-2017
  Da so trije občutno premalo. 😀

  0 #5 Vanja 09:01 06-02-2017
  Kaj misliš 😉

  0 #4 Štefan 06:38 03-02-2017
  Se boš prodala za tri vzorčke?! 😉

  0 #3 Vanja 10:53 02-02-2017
  Sem poslala na Vichy Slovenija. So se po dveh dneh opravičili in vprašali, če mi lahko pošljejo tri vzorčke.

  0 #2 ma-taj 13:09 30-01-2017
  Pozabila si jo vprašat kdo je njej dal, zaupal promocijo tako znane znamke, kot je WICHY. Mogoče bi bilo pametno še komu naprej sporočit, kakšno sramoto jim delajo promotorke na terenu.

  0 #1 Štefan 06:35 30-01-2017
  Hvala bogu, da sem moški. 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.