IMG 2047amm
Fotografije

Napihnjenci

 

Napihnjenci, napihnjenčki ali tudi popovers, so ena taka zanimiva bitja. Narejena iz moke, jajc, mleka in kanček masla ter ščep soli. Ni, da bi človek dol padel.  Brez pecilnega praška, brez kvasa, ruma, rozin, lešnikov, čokolade ali česa podobnega, kar bi jim dalo pravi žmah in vsebino. Zmešaš in napol napolniš modelčke. Modele jim moraš namazati z maslom, da lahko splezajo navzgor in jih brez problema lahko potem  zvrneš iz njihovega gnezdeca. Med peko se dejansko napihnejo, da samo gledaš in se čudiš od kod vraga jim toliko samozavesti in materiala, če pa točno veš, da iz tistih dveh žlic enostavno ne more ratati nekaj tako velikega. Ampak povem vam, da so pravi bleferji. Če med peko odpreš pečico in ostanejo brez vročega zraka, ki jih konstantno vzdiguje, se žalostno sesedejo sami vase. Ko pa lepo porjavijo jih le vzemite iz pečice, da vam ne zrastejo čez glavo 😉 Aja, kljub namazanim modelčkom, tisti v teflonu, ki se ima za oh in ah, sploh niso hoteli ven in jim je bilo potrebno z nožem pomagati.

In nato sledi (ne)presenečenje v stilu: “Aha, saj sem vedela!”

Ko en tak napihnjenec zvrneš iz modela, vidiš, da so dejansko votli. Ena sama lupina, na sredi pa nič od nič. No, na koncu sem le ugotovila da so, če jih napolniš z žličko marmelade ali nutele in jim skratka daš vsebino, pravzaprav še kar užitni. Za, recimo takole, enkrat na pol leta. Menda pa jih nekateri prav obožujejo. 

IMG 2047amm
IMG 2055mm

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.