alt
Fotografije

Nočna fotografija in še kaj

 

Sem zadnjič, ko je vstajala ogromna polna luna,  resno razmišljala, da se moram posvetiti teoriji nočne fotografije, ker to je ena precej zahtevna zvrst fotografije. Potrebni so dolgi časi, da imaš kolikor toliko dobro osvetljen prvi plan, a glej ga zlomka, luna je ena tako svetla reč, da si ne morete misliti. Potem pa, kot začetnik ugotavljaš, da so na tvoji fotki lepo osvetljena drevesa v prvem planu, luna pa je tako prežgana, da izgleda, kot je enkrat dejala Ravnakova Andreja ( ena hudo dobra fotografinja ), luknja v fotki. No, potem pa se odločiš, da bo luna ravno prav osvetljena, da bodo videni prav vsi kraterji, a na koncu ugotoviš, da ena luna sredi črnine nenadoma sploh ni več nič posebnega, ker nimaš ničesar s čimer bi primerjal njeno pompozno velikost.

No, pa sem se odločila, da bom začela s fotkanjem večernih ulic. Kopica luči, avti švigajo sem ter tja…. Šment, da nisem imela s sabo fotoaparata, mobitel pa je bolj tak-tak.

No, kako mi je uspelo? 

Aja, naj vas ne moti prisotnost zmečkane cigaretne škatle, ki jo je nek voznik enostavno vrgel skozi okno svojega avta.  Ko bom znala tisto reč odklonirati, bom uredila tudi to, le škoda, da nimam naslova tistega tipa, da mu jo prilepim nazaj.

alt

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.