alt
Fotografije

Norčevanje, ki me res moti

 

Že vrsto let visim na kulinarika.net. To je ena res strašno fletna stran, kjer najdeš skoraj vse. O kulinariki itak čudo-čuda, pa tudi o potovanjih, rož’cah, hobijih, …. A, priznam, da zadnje čase vse manj zahajam tja, saj so jo začele obvladovati ene-ta-iste osebe, ki vedo vse in imajo v vsem prav. Razumem administratorja, da se ne vmešuje, saj so vsi dobrodošli, a mogoče bi jim lahko kljub vsemu namignil, naj nehajo s posmehovanjem in norčevanjem vseh, ki mislijo malo drugače. Ok, če o zadevi nimaš pojma – hej, častna Titova, da ni greh, če človek ne ve vsega, potem se vsaj distanciraj ali raje bodi tiho, ker resnično ti ni treba izraziti mnenje o čisto vsem. Bomo preživeli in ti tudi.

Vsake toliko pride kakšen nov član ali članica in iz besedila razbereš ali stisko, prošnjo ali pa odprtost, radovednost in pričakovanje. In če je vsaj malce v besedilu začutiti alternativnosti – govorim predvsem o zdravljenju, mejnih vedah…., BUM, se nanj usujejo vedno ta iste z norčevanjem, zasmehovanjem in pošiljanjem k zdravniku po “happy pills”.  Pa kdo hudiča si ti, da boš drugim z zasmehovanjem solil pamet?!! Kdo?

Pri vsem skupaj pa je splošno znano, da se večina ljudi, ko odpove uradna medicina, zateče po pomoč k alternativi – a, ja? A pol pa bi? Potem pa začuda ni nikomur več do zasmehovanja. In če slučajno ne uspe, tisto kar že prej itak ni uspelo uradni medicini, in je sedaj že itak prepozno, se tolčejo po prsih, kako so itak vseskozi vedeli, da je alternativa en navaden mambodžambo.

Vse bolj spoznavamo, da ne vemo nič. To, da je naša zgodovina popolnoma drugačna, kot otroke še vedno učijo v šoli, je upam, da že končno jasno vsem. Pa ne govorim o zgodovini za 60 let nazaj, pač pa za 10.000 let nazaj. Ravno zadnjič sem gledala oddajo na History Ch. o najstarejšem templju na svetu, ki so ga odkrili v Turčiji ( Göbekli Tepe ) in ki je star 11.500 let – halo!!  Pa, da ne bo pomote – ne gre le za dva pravokotno položena kamna.

Kaj za vraga vemo o njihovih sposobnostih, o takratni tehnologiji – očitno nič, zero, nada… A, če nekaj ne razumeš, zaboga, kako lahko trdiš, da to ne obstaja, da ni možno?!

Kdo si upa trditi, da energijsko zdravljenje ne velja nič? Da to ni možno – pa lepo te prosim – energija je povsod okrog nas – MI smo energija! Ravno danes je obletnica Einsteinove smrti in zanj menda ja ne upa nihče trditi, da je bil neumen . No, na kulinariki bi se že našla kakšna oseba. Pa poglejmo nekaj njegovih citatov:

Domišljija je bolj pomembna, kot znanje.

Edina vredna stvar je intuicija.

Realnost je zgolj iluzija, čeprav precej vztrajna.

alt

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja