alt
Fotografije

Šokantna izjava

 

Že kar nekaj dni je od tega, pa mi besede še vedno zvenijo v ušesih.

Z mamo sva zapuščali City Center v Celju in vstopili v krožna drsna vrata, ko so se naenkrat ustavila – saj vam je poznano, ne. Na nasprotni strani je zadnji trenutek vstopila starejša gospa in vrata so se za hip ustavila, a le hip zatem so se že zopet vrtela. Za nama je stopal mlad par. Moški, ki je držal v rokah še skoraj dojenčka je v jezi izustil besede, ki so me dobesedno šokirale:

“Stara! Noge ti bom polomu!”

Vzelo mi je sapo. Res, prav stisnilo me je prsih. Kako se vendar počuti moja mami?  Par sekund tišine, nato pa sem se morala obrniti in pogledati kdo je ta idiot od človeka. Moj bog, pa kaj vendar ti govoriš?! Zaradi dveh sekund si sposoben takšne grozljive izjave. Ti, ki sploh ne veš, če boš kdaj star! Ubogo dete v tvojem naročju in uboga mlada ženska, ki upam, da ti je doma spakirala kovčke in ti jih vrgla čez okno.

Pravijo, da se ti vse povrne, tako dobro, kot slabo. Res upam, da se ti je že. Tebi, ki ti ne poznam imena in ki ga sploh nočem vedeti, ker nisi vreden niti enega bajta v moji memoriji. In tokrat grem zavestno v riziko, da se mi slaba misel povrne, ker res ne morem misliti ali želeti nič dobrega.

alt

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja