IMG 7471amm
Fotografije

Zgodba nekega poletnega dne

Zgodnja jutra so prekrasna. Ko pogledaš v meglo in v njej prepoznaš tisti neznansko rahel rumenkast navdih, ki ti daje slutit, da se morda že kakšen kilometer stran kopajo v soncu. Pograbiš kamero in na lov.
No, v resnici je stvar potekala takole. Ta malo sem peljala na zgodnji avtobus, ker se je odpravila v tujino, potem pa se peljem proti domu in volan zavije nekam svojo pot. Hecno, ampak z mislimi sem že bila na poljih, med meglico, ki je zjutraj še tako prijetno sveža. Stopim na zavoro, vzvratna in že rinem avto na neko kolovozno pot. Pograbim aparat in zdivjam na njivo. Matr' kako fajn scena – kot bi bila v Toskani. Ja, ja, itak, da še nisem bila nikoli tam 🙁 pokončna, panoramska, še malo bližje, pa še malo nazaj, da ujamem še tiste vijuge mlade koruze, ki linije tako lepo popeljejo proti drevesom … ko kar naenkrat ne zmorem več niti koraka. Pa kaj je zdaj to?! Pogledam proti stopalom – the best – moji novi mokasini komaj gledajo iz blata, moje nove kavbojke so mokre že skoraj do kolen … joj, Vanja, si ti smotana! Bi bilo bolje, če bi se sezula in bosa zdivjala na njivo. Pa, kaj, ko se megla tako hitro porazgubi, ko posije sonce in je treba vedno hitet.
Imela sem prav. Ko sem prišla domov, si skuhala kavo in sedla na teraso, je že sijalo sonce. In to precej konkretno! Pohitim še na vrt, ujamem nekaj rose,  ki se je ujela na niti pajčevin in že je bil tu vroč poletni dan.
IMG 7471amm
IMG 7596amm
IMG 7539bmm

 

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.