Stran na posojo

Pismo

DOBIVAM OSEBNE GROŽNJE ZARADI PISANJA O EKON. EMIGRANTIH IN ISLAMU

 

Povedal sem, kar sem imel. Kdor razume, razume, kdor ne, ne. Kdor ne razume, da je islam obvezna vera in popolnoma zakodiran način življenja in se ne more integrirati, in se tudi doslej v Evropi še ni, pač ne razume. Kdor ne razume, da nastopijo težave z radikalizacijo in fundamentalizacijo v diaspori, kjer postane vera edini povezovalni del z domovino, pač ne razume. Kdor ne razume, da nastopijo velike težave šele v drugem in tretjem pokolenju, ko ne pride do integracije in potomci še vedno živijo v getih in na obrobju, jezni na družbo, ki jih bojda ni sprejela, pač ne razume. Kdor ne vidi, da 10.000 v Evropi rojenih in šolanih mladih muslimanov kolje, posiljuje, reže glave po Siriji in Iraku, ki so potomci podobnih prišlekov pred 30 leti, in da imajo vsaj desetkrat več somišljenikov po Evropi, ker vsakemu pač ne uspe priti v Sirijo, pač ne vidi.

 

Jaz sem svoje naredil. Začeli so mi fizično in psihično groziti po omrežju. Torej mora biti nekaj podobnih fanatikov tudi pri nas. Pa nisem pozival na nobeno sovraštvo, samo pokazal dejstva in uradne podatke, ki se jim povezal z verskim posilstvom, ki ga doživljaš, če potuješ po muslimanskih državah. Le da tam to sprejmeš v zakup, ker si gost, si tiho, se prilagodiš, lažeš, da si po veri kristjan, ker bi imel težave, če bi rekel, da si ateist. Poslušaš njihove razlage vere in kako je treba ženske zakriti, ker nimajo duše in imajo zle oči, pa raje  molčiš. Ali da lahko polulaš cerkev, če pa bi hotel polulati mošejo, bi te bog spremenil v pol psa, pol pošast. Ali da so v Evropi posilstva, ker so ženske razgaljene, v muslimanskem svetu pa dela burka in nikab in črno oblačilo do tal žensko  varno. Kar so mi govorili v Jemnu, kjer četrtino deklic nasilno poročijo pred 15-tim letom. Veliko so mi govorili teh srednjeveških neumnosti v muslimanskem svetu, slavili el Šababe, al Nusra, al Kaido, Boko Haram, Osamo bin Ladna in kako bodo pobili vse kristjane. Naravnost v obraz, ne da bi se sploh zavedali, da imajo pred seboj nekoga, ki ni musliman. Pa požreš in si misliš svoje. Tam pozabiš na načela, tu nisem mogel. Kot rečeno, so mi za to, ker imam mnenje, začeli fizično in psihično groziti. Torej mora biti nekaj podobnih fanatikov tudi pri nas.  Ali kar veliko. Kar me je samo prepričalo, da Slovenija že dolgo ni več nežna deželica. Grozijo tudi mojim kolegom novinarjem in ne bo dolgo čas, ko si nihče več ne bo upal nič napisati, nič izreči. Na to opozarjam. Drugo me ne zanima. Ker sem videl po svetu veliko več bede, kot jo tukaj prikazujete s t.i. begunci. Ki so se podali na pot po Evropi iz varne Turčije. Vsaj dve tretjini jih sploh ne prihaja iz vojnih območij.

Ali ne vidite dobre organiziranosti skupin t.i. beguncev s transparenti, megafoni, skupnim nastopom, izbranimi slogani, vedno enakimi zgodbami, vodstvom, hierarhijo? To je  čisto navaden medijski in kvazi humanitarni cirkus. Ki ga izrabljajo tihotapci, politiki, mediji, humanitarci, levi in desni ekstremisti, verski fanatiki. Humanitarne organizacije, ki sem jih srečeval na poteh po svetu, so bile največkrat pranje denarja in davčna utaja in so porabile tričetrt zbranega denarja samo za svoje potrebe.

Ves ta cirkus s t.i. begunci je dal zeleno luč celemu Tretjemu svetu, da je obljubljena Evropa odprta. Odpravili se bodo na pot še tisti, ki tega prej niso nameravali. To vas ne zanima. Ne zanima vas reševati težav pri koreninah. Torej pri islamu, tamkajšnjih arabskih plemenih, zaradi česar tudi trenutna verska vojna za Islamsko državo. Oziroma verska vojna med islamskima ločinama suni in šia oziroma proti drugim veram in etničnim skupinam v Siriji, Iraku in drugje po arabskem in muslimanskem svetu.

 

Ne zanima vas, kako povečati lastno rodnost. Kako ustaviti tok mladih Slovencev, 30.000 strokovnjakov, ki so Slovenijo zapustili v zadnjih letih, tudi z družinami. Kaj vas potemtakem v tem lenem potrošništvu in v poplavi milnic še zanima? Le  vsakdan!? Samo danes, in niti ne več jutri. Ljudje mi pravijo, ah, pusti, takrat bom že davno  mrtev. Ali, saj bodo šli drugam. Ali ni Evropa naša skupna država, prostor, odgovornost? Tako zdaj razumem Sokrata, zakaj je spil trobeliko. Videl
je, da nima smisla. In kot vedno ti najbolj boleče zabodejo nož v hrbet lastni.
Bojte se marčevskih id.

 

Gregor Preac, novinar,
pisatelj, popotnik (deli dalje)

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.