IMG 9002amm
Fotografije

Še ptičem se je sfuzlalo

 

Pa smo tako jamrali, da letos pa sploh ne bo poletja. Ne mislite, da nimam kaj pisati in da se nič ne dogaja. Se. Kakšen dan ali dva se dogaja na polno, kakšen malo manj pomemben dan, pa se zgodi kaj čisto drobnega in ti polepša jutro … dan.

Na terasi pijeva kavo, ko kar naenkrat na češnji nekdo zažgoli. Kakšna milina, ker v tej vročini se samo še vrabci derejo na vse grlo. In prileti na senčnik – drobna sinička. Začudeno se spogledava. In prileti kar na stol. Haloo … kaj pa je s to narobe? Meni nič, tebi nič, se vsede na mizo in naju opazuje. Dobesedno zadržujeva dih. Toda zgleda, da je prav nič ne motiva. Moj ji nadrobi nekaj drobtin ( kosov kruha ;-)), jaz počasi vstanem in grem po fotoaparat.
To pogumno malo bitje zleti na tla in si z največjim zanimanjem ogleduje noge mojega dragega. Le kaj za vraga ima toliko za videt. Naenkrat pa hop – kljune ga v prst, da moj poleti v zrak. Kaj za vraga … In mala se sploh ne pusti motit. Išče naprej drobtinice kruha, skače med nogami in še ekrat kljune mojega v prst. Moj nori, jaz pa se režim, ko počena.
Čez nekaj časa se spomnim, da se zna zgodba pravzaprav slabo končati, saj naša mačka točno ve, kdaj je kdo na terasi in pride na okoli pogledat, če je kaj dobrega na mizi. Čez čas sinička odleti. Ni je bilo več nazaj – upam, da nista imeli bližnjega srečanja s Sivko.

Tudi na morju smo imeli vsak obrok obisk. Galeb Marjan si je vsak naš obrok ogledal zeloooo od blizu. In veste kaj – to sploh ni majhen ptič! In če ti stoji za hrbtom in opazuje tvoje gibe …

IMG 9002amm
IMG 9000amm
IMG 9008amm
IMG 8710amm

 

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.