IMG 7816amm
Fotografije

Škalsko jezero

Včeraj je moj pridirjal iz službe in sledilo je vprašanje: Kam greva?
Velenje. Jezera. Pojma nima od kod mi ta ideja, ampak sva pograbila čelade, pulovra za vsak slučaj in gasa.  Še dobro, da imajo moški prirojen občutek za orientacijo, ker če bi vozila jaz, bi se včeraj najbrž sprehajala okoli Ivarčkega jezera.
Uau – pa saj tu je ful lepo, mi je bila prva misel. Izredno lepo urejene poti, trim steza – ne vem ali je postavljena na novo, ampak nič polomljenega, povsod polno tekačev, sprehajalcev in ribičev. Konjske fige in lepo zagrajeni pašniki so dali slutiti bližino konjeniškega kluba in v daljavi je res zahrzal en rjavec.
Kar na začetku naju je presenetila čudna zadeva na jezeru, ki skupaj z ozadjem daje prav futurističen izgled. Ne vem kaj pravzaprav to je, ampak glede na to, da so gor hodili kopalci, najbrž nek umetni otok, namenjen kopalcem. Bilo je proti večeru in ribe so skakale iz vode, kot za stavo – problem je bil le, da ravno takrat, ko sem se naveličala čakati in sem se obrnila. Moj se je pošalil: Daj se ti obrni, jaz pa bom slikal 😉 V plitvini drstišča so se ležerno drenjali ogromni krapi, race se niso pustile motiti, le en ponirek je poskočil, ko ga je krap pocukal za noge. Skratka zelo, zelo lepo.
Odpeljeva se čez Velenje, ko naenkrat nenormalno dobro zadiši – prednost vožnje z motorjem. Moj je takoj stisnil zavoro in že sva obračala motor. V restavraciji Sonce sva jedla najboljše lepinje ever! Hrustljavo zapečene, vroče in fajn slane. Ne vem, je to bosanski, srbski ali makedonski stil, ampak takšnih še nisva jedla. No, tudi mala pleskavica je bila popolnoma dovolj velika za večerjo – 3,5€.

In kaj je pravzaprav glavni point zgodbice?

Celje ima definitivno premajhen park!  Pa naj se župan nikar ne sklicuje, da je blizu Šmartinsko jezero – ne, ni tako blizu, da bi se ga lahko štelo za zeleno površino mesta!

IMG 7816amm
IMG 7836amm
IMG 7853amm
IMG 7862amm

 

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja